In de praktijk leren, dat is wat we doen tijdens een stageperiode. Alles wat op school geleerd is kunnen we nu gaan toepassen. Maar bij welk bedrijf? Is het wel wat voor mij? Heb ik niet te weinig kennis? Deze vragen spelen dan vaak in je hoofd af.

De beslissing
Je begint met zoeken naar bedrijven die aansluiten bij jouw opleiding. Maakt een selectie en neemt contact op. Tijdens een sollicitatie moet en wil je jezelf natuurlijk goed presenteren. Maar persoonlijk vind ik dat je op het moment van een sollicitatie niet alleen moet letten of het stagebedrijf jou ziet zitten, maar ook of jij zelf bij het bedrijf wil stagelopen. Het is belangrijk dat er een goede klik is met het bedrijf en de collega’s. Dit draagt al voor 50 procent bij aan een succesvolle stageperiode! Als jij je op je gemak voelt binnen het team gaat alles veel makkelijker. Bij David voelde ik me al meteen welkom. Tijdens mijn sollicitatiegesprek werd er realistisch met mij meegekeken en meegedacht of David een geschikt stagebedrijf voor mij zou zijn.

 

Collega voor de toekomst
Het gevoel hebben dat je niet de koffie-haal-stagiaire bent, maar een collega voor de toekomst, is een heel fijn gevoel. Dit gevoel is er bij David en werkt naar mijn eigen zeggen erg motiverend. Zelf ben ik er ook van overtuigd dat wanneer een stagiaire zich openstelt en leergierig is, je dit ook terugkrijgt. Dat is heel belangrijk, want als ik terugkijk op de twee periodes waarin ik stageliep, heb ik in die tijd toch echt het meest geleerd.

 

Invloed
Tijdens mijn stage bij David ben ik erachter gekomen dat ik niet alleen energie krijg van vormgeven, maar ook het communicatievak erg interessant vindt. De afwisseling tussen vormgevingsklussen en het bijwonen van uiteenlopende meetings over positioneringsvraagstukken of het bepalen van de merkarchitectuur van een klant, bevalt me erg goed. Voordat ik bij David startte, was ik ervan overtuigd om na mijn opleiding te gaan werken. Maar hier is verandering in gekomen! Door bij David met commuciatievraagstukken aan de slag te gaan, is mijn interesse voor het communicatievak gegroeid. Daarom heb ik de keuze gemaakt om na mijn diploma Mediavormgeving te starten aan de Associate Degree Communicatie op de Avans Academie in Den Bosch. Zo zie je maar dat een stageperiode veel invloed kan hebben op jouw ontwikkeling en toekomst.

 

Stage bij David?
Ben jij een derde of vierdejaars vormgevings- of communicatiestudent en nog opzoek naar een toffe stageplek? Neem dan contact op met onze Ray via ray@david-raakt.nl