Zo eenvoudig kan het zijn

Zuiderhuis. Al meer dan 100 jaar financieel intermediair in het zuiden van het land. Met een persoonlijke en mensgerichte aanpak bieden zij hun financiële dienstverlening aan middels een duidelijk verhaal. Zo eenvoudig kan het zijn.

De noodzaak voor een herpositionering

Het kraakt en piept in verzekeringsland. Oude vertrouwde structuren verdwijnen. Nieuwe kritische klanten, kanalen en aanbieders staan op. Na een fusie voelde Zuiderhuis de noodzaak voor een herpositionering om daarmee intern en extern richting en houvast te geven.

Zuiderhuis vroeg zich af hoe ze de eigen processen, programma’s en communicatie opnieuw konden inrichten. Zodat het keuzeproces voor de klant zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt.

Uit deze vraag naar helderheid ontstond de nieuwe merkbelofte; ‘Zo eenvoudig kan het zijn.’

Een belofte naar buiten en tegelijkertijd een opdracht naar de interne organisatie. De merkbelofte is het uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe identiteit.

Deliverables
- Strategie
- Positionering
- Merkidentiteit
- Kantoordrukwerk
- Website
- Pandaankleding
Partner
Tom Bosch, Webdevelopment

Zo eenvoudig kan het zijn.

Zuiderhuis wil het beste van beide werelden combineren. Persoonlijke dienstverlening mét ‘top notch’ automatisering om daarmee haar klanten de financiële zekerheid te bieden waar ze naar zoeken. De meeste mensen hebben maar weinig affiniteit met financiële producten. Het moet en moet goed.

De merkbelofte is het uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van een nieuwe identiteit. Het logo en de vormtaal zijn toegankelijk. De tone of voice is begrijpelijk met zo min mogelijk gebruik van jargon. Vanuit de identiteit hebben we een breed aantal off-en online middelen ontwikkeld van website tot stationery en signing.

Meer weten?

Benieuwd hoe Nico dit positioneringstraject heeft begeleid?
Bel hem gerust, hij vertelt het je graag: 0413 72 60 60.