50 jaar worden vier je in stijl!

Mac van Schagen richtte Simac in 1971 op. 1 oktober om precies te zijn. In vijftig jaar is Simac uitgegroeid tot een bloeiend familiebedrijf met zoon Eric van Schagen aan het roer en een rijke historie om op verder te bouwen. Fantastisch moment natuurlijk, dat niet onopgemerkt voorbij mag gaan.

Teamnology en familiecultuur op het podium

In de 50 jaar van zijn bestaan is Simac gegroeid naar circa 1250 medewerkers, met 28 vestigingen verspreid over 7 landen, 16 werkmaatschappijen en 16 participatiebedrijven. Mooie aantallen! De bijzonder warme bedrijfscultuur van Simac heeft hier zeker een rol in gespeeld.

Begrippen als ‘Teamnology’ (in teamverband technologische uitdagingen aangaan) en ‘familiecultuur’ krijgen bij Simac namelijk echt lading. Voor de werknemers een overtuigende reden om trouw te blijven aan het bedrijf. Waar maak je dat anno 2022 nog mee? Logisch dus dat het 50-jarig bestaan met heel veel trots is gedragen.

Deliverables
- Jubileum concept
- Jubileum website
- Diverse jubileum items
- Jubileumboek
Opdrachtgever
Simac
Partners
Platform P, drukwerk
Olde Bijvank, gadgets

Plots werd het anders,
maar wel Simac ten voeten uit!

Aan David de eervolle vraag om Simac te helpen bij het invullen en vormgeven van het jubileumjaar. Groots uitpakken, samen vieren. Een ouderwets mooi feest voor collega’s en een evenement voor klanten. Althans, dat was de bedoeling totdat corona een stok in het wiel stak. Het grootse feest veranderde in verrassingen, traktaties en ‘speldenprikjes’ die verspreid door het jaar aan collega’s en klanten werden aangeboden.

Vijf keer verrassen

In aanloop naar de jubileumdag, 1 oktober 2021, werden medewerkers thuis vijf keer verrast met een pakketje. De inhoud loopt uiteen, maar sluit altijd aan op het moment waarop het pakketje binnenkomt.

De paden op, de lanen in

Een van die diverse feestelijkheden stond in het teken van er op uit gaan… In het voorjaar van 2021 zijn de wandelschoenen uit de kast gehaald om er samen op uit te trekken. Eerst zijn de medewerkers nieuwsgierig gemaakt met een mooie backpack en een kaartje. Vervolgens viel er een mooie verzegelde envelop op de deurmat, met daarin een heuse schatkaart. Op 10 plaatsen, verdeeld over 4 landen waren  schatmunten te vinden d.m.v. geocashing. Samen buiten zijn en wandelen, het past prima binnen de coronamaatregelen die toen golden.

Positief terugkijken

Mooi om te zien dat het 50-jarig jubileum ondanks de omstandigheden zo intens is beleefd en niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Zo kennen wij Simac! We kijken positief en vol plezier terug naar een geweldig jubileumjaar. Wij zijn blij en trots dat we Simac mochten helpen met het bedenken, ontwerpen en uitzetten van al die onvergetelijke feestelijkheden.

Wat dit heeft opgeleverd?

Een organisatie die beter dan tevoren weet waar zijn roots vandaan komen… Een organisatie die nog trotser is op het verleden en met vertrouwen naar de toekomst kijkt. Maar dat niet alleen. Het heeft ook het gevoel van waardering en aandacht vergroot onder de medewerkers. Een win-win situatie dus.

Meer weten?

Benieuwd hoe Denise dit concept tot leven heeft gebracht?
Bel haar gerust, ze vertelt het je graag: 0413 72 60 60.