Hoe afval maximaal energie kan geven

Afval waardeloos? Niet voor N+P. Al bijna 30 jaar zet het innovatieve familiebedrijf niet recyclebare afvalstromen om in nieuwe ruwe materialen en alternatieve brandstoffen voor de industrie. De impact is enorm, al bleven ze er bij N+P altijd vrij bescheiden onder. En dat terwijl de wereld de oplossingen van N+P hard nodig heeft. Tijd voor een wat minder bescheiden geluid.

Doorzetters

Karel Jennissen – oprichter van N+P – zag bijna 30 jaar geleden wat veel mensen nog niet zagen: afval is waardevol. Maar zoals dat vaker gaat met mensen die hun tijd vooruit zijn, sloeg zijn overtuiging niet direct aan. Met een mentaliteit van hard werken, doorzetten en vooral niet te hoog van de toren blazen bouwde Karel door aan zijn bedrijf, steeds vaker bijgestaan door zijn gezin. Ondertussen groeide ook in de rest van de wereld het besef dat er betere bestemmingen zijn voor afval dan onder de grond.

Maar er groeide nog een groter besef: dat we zuiniger moeten zijn op onze energie en op onze planeet. Met Subcoal ontwikkelde N+P een technologie door om van laagwaardig afval een hoogwaardige brandstof te maken: een potentiële vervanger van steenkool. Met een internationaal toenemende interesse voor de oplossingen van N+P groeide de wens om N+P steviger in de markt te zetten. Iets hoger van de toren blazen, maar met de familiewaarden nog altijd hoog in het vaandel.

Deliverables
- Rebranding
- Positionering
- Visuele identiteit
Opdrachtgever
N+P Group

Filmproductie door Gobsmacked 

Kleur bekennen

Hoe ziet dat eruit? Een minder bescheiden N+P. In een beeldende sessie lieten we zien wat kleuren, vormen en beelden konden doen voor de uitstraling van N+P. Zo lieten we een groen idealistisch N+P zien, maar ook een futuristisch innovatief N+P. Waar dit soort sessies niet zelden tot levendige discussies leidt, was de richting bij N+P snel bepaald. Stevig, technisch bekwaam, maar ook down-to-earth.

Reststromen en restvormen

In het woordmerk staan twee thema’s centraal: stromen en restvormen. De lijnen verbeelden de stromen en bewegingen die de grondstoffen bij N+P maken. Het spel met de open ruimtes in de typografie verbeeld het zien van waarde waar anderen dat niet zien, precies zoals Karel waarde in afval zag.

Met stevige typografie en een eenvoudig maar overtuigend kleurpalet laat N+P zien klaar te zijn voor de volgende stap: de grote industrie wereldwijd verduurzamen.

Meer weten?

Benieuwd hoe Aart deze positionering naar een concept heeft vertaald?
Bel hem eens, vindt ‘ie leuk: 0413 72 60 60.