Zo.

Daar zijn we weer. David-raakt.nl is terug. Blog is terug! Het nieuwe jasje zit heerlijk. Wat een energie. We hebben zelfs een film laten maken. En kijk eens naar die kleurenpracht! De lucht trekt open! De zomer komt eraan!

Het heeft even geduurd, maar we waren dan ook erg druk met nadenken en sleutelen aan onze ideeën. En aan ons verhaal en onze – kuch – purpose. En tegelijkertijd gewoon goed werk blijven maken voor onze opdrachtgevers.

Wie zijn we eigenlijk nog?

Om de zoveel tijd word je gedwongen om eens goed in de spiegel te kijken. Geldt ook voor ons. Gedwongen door de veranderingen in de wereld waarin we werkzaam zijn, maar net zo goed door een veranderende personele bezetting. Wie zijn we eigenlijk nog? Zitten we nog op het juiste pad? Wat kunnen en willen wij bijdragen? Geloven we in ons verhaal?

Wikken, wegen. Het er samen over hebben.

Enfin, blog wil je niet vermoeien met ons ontwikkeltraject. De wereld anno 2008 – toen we begonnen met David (inderdaad, nu met hoofdletter) – is acht jaar later drastisch veranderd.

Dat hoeft niemand nog uit te leggen.

 

Het lijkt potjandorie wel alsof we eindelijk stil willen staan bij onze eigen verantwoordelijkheid en dat durven uit te spreken. Groei staat net zo goed voor ontwikkeling en verbetering, en winst voor het verder brengen van mensen en bedrijven. Dat is sociaal rendement en wat ons betreft is dat waardevoller dan financiële rijkdom, stijgende omzet en groeien als kool. Maar – er is altijd een maar – dat vraagt wel om een drastische verandering van je denken en doen.

‘Voor de verandering’ is geen nieuw masker

We hebben deze verandering niet gemaakt omdat we ons daartoe gedwongen voelden door een veranderende markt. Het is geen paniekreactie, maar een weloverwogen besluit. ‘Voor de verandering’ is geen nieuw masker dat we net zo makkelijk weer afzetten voor een nieuw masker. Allesbehalve.

We hebben naar onszelf gekeken, naar iedereen die bij David werkt. Individueel en als team. Waar voelen wij ons comfortabel bij. Welk type klant past bij ons en andersom. Wat en wie geeft ons het meeste werkplezier en de beste ingrediënten om goed werk van te maken?

Van een klein aantal opdrachtgevers hebben we afscheid genomen. Het enthousiasme van de rest– en van de nieuwe opdrachtgevers– maakte ons in een klap duidelijk dat onze verandering er een in de goede richting is. Wij zijn op ons best als we onze opdrachtgevers kunnen ondersteunen bij het maken van hun belangrijke veranderingen en bij de communicatieve vraagstukken die daaruit ontstaan. Helpen bij het ondernemen vanuit hun verhaal en vanuit hun persoonlijke waarden.

Enfin. Ons verhaal staat nu als een huis.

Dat is het moment dat een van ons naar de goed-nieuws-gong loopt en er een klap op geeft. BOING! Voor goed nieuws laten we het werk graag even liggen. Al die processen, ideeën en de #zinin hebben behalve tot een goed verhaal, een nieuwe website en huisstijl ook geleid tot een nieuwe werkplek. Die keuze geeft onze verandering nog meer glans. Sinds kort zijn we niet meer omringd door een snelweg en industriële voorraadhallen, maar door creatieve soortgenoten. In Uden. In de Ideeënfabriek. We heten je daar graag welkom.