Onderwijs en praktijk moeten hand in hand gaan. Om dit te versterken hebben we iemand nieuw bij David: een innovatiedocent van Avans Hogeschool. Eric van Gennip, docent Business Innovation in Den Bosch, pakt de komende maanden projecten aan samen met David. In dit blog deelt hij zijn ervaringen.

Als hogeschooldocent ben je altijd bezig met de nieuwste inzichten en ontwikkelingen. Maar ja, je bent wel docent. En de weerbarstige praktijk vindt net even verderop plaats – buiten het schoolgebouw. Omdat ik graag actuele praktijkkennis en relevante praktische ervaring opdoe in het bedrijfsleven, versterk ik het team van David de komende maanden. David kan zo weer profiteren van de kennis die bij Avans ontwikkeld wordt.

Toekomstbestendig

De zoektocht naar een geschikt bureau viel nog niet mee – iets dat je misschien wel herkent. De bureaus schreeuwen elkaar om het hardst de tent uit en ook een bezoek aan het open huis van alle Amsterdamse bureaus tijdens AdNight was niet zaligmakend. Verre van. Welk bureau sluit nu het beste aan bij onze toekomstbestendige opleiding Business Innovation en mijn persoonlijke visie?

Enter David. David heeft kleur bekend en scherpe keuzes gemaakt in haar klanten en profilering als purpose-driven merkenbureau. Géén schreeuwerige reclames, want die tijd is echt voorbij. Een merk heeft pas bestaansrecht als het maatschappelijk betekenis biedt. Want merken die goed zijn voor mensen, zijn goed voor business. Met die overtuiging pakte David mijn aandacht. Een vooruitstrevend bureau (‘voor de verandering’) in een creatief broeinest: de ideeënfabriek.

David helpt merken om hun betekenis bloot te leggen en in te bedden in hun strategie, organisatie én uit te dragen naar buiten. Bovendien in co-creatie: met álle betrokkenen van het merk. Volgens mij is dat de toekomst. Eentje die ik graag samen met David en jullie ga uitstippelen!