Afgelopen 2 april vond de eerste van vier Merkmanifestatiesessies van David plaats in De Ideeënfabriek in Uden. Het vierluik gaat ook dit jaar weer over het uitlijnen van je merk (je verhaal) met je strategie, organisatie en buitenwereld. En zoals je gewend bent van David zorgen we voor een stevig inhoudelijk programma.

Het bewustzijn voor de betekeniseconomie groeit

De sessie werd afgetrapt door Avans lector Kaj Morel, pionier van de betekeniseconomie, identiteitsmarketingexpert en ondernemer. Hij nam ons mee in failliet van het oude neoliberale denken en de grondbeginselen van de betekeniseconomie. Het was goed te horen dat er een vergaand bewustzijn ontstaat over de bijdrage die bedrijven kunnen leveren aan onze wereld.

Een sprekend voorbeeld daarvan is de jaarlijkse letter to ceo’s van Larry Fink. Fink is eindverantwoordelijk bij BlackRock, ’s-werelds grootste investeerder in bedrijven. Hij roept de directies van zijn bedrijven op om hun verantwoordelijkheid te nemen om meervoudige waarde te creëren. Dus niet alleen aandeelhouderswaarde maar ook maatschappelijke en ecologische waarde.

Zonder verhaal heb je niets te vertellen

Na de pauze was het woord aan Nico Verheijden, ondernemer en strateeg bij David. Volgens Nico vormt je betekenis, die meervoudige waarde creatie, de kern van je verhaal. Essentieel dus want ‘zonder verhaal heb je niets te vertellen’. Vanuit eigenervaring en cases van David zijn onze gasten meegenomen in het hoe van het vormen van het verhaal.

Als belangrijke factoren werden het betrekken van mensen, de juiste tools en creativiteit genoemd. Achtereenvolgens zijn werkvormen, modellen en uitwerkingen van corporate stories gepresenteerd. Daarbij is de IBN case uitvoerig behandeld. Het verhaal draagt de titel Met Werk Meer Mens en wordt sinds begin dit jaar binnen en buiten de organisatie tot leven gebracht.

Gezien de reacties en interactie in de zaal kijken we terug op een inspirerende middag. Het onderwerp spreekt tot de verbeelding.