De coronacrisis zet het leven van velen behoorlijk op zijn kop. Zowel privé als zakelijk. Door het ‘zoveelmogelijk-thuiswerken’ loopt dat trouwens meer dan ooit door elkaar heen. Als ik voor mezelf spreek, gaat het de ene week beter dan de andere. Naast de onzekerheid over gezondheid en economie houd ik me maar vast aan de positieve effecten van het gedwongen thuis zijnZo wordt er regelmatig bij ons thuis nu geroepen:

‘Gelukkig, papa is eindelijk een klusser!’

Ik weet het, al veel te lang hikte ik tegen een enorme to-do-lijst aan. Na het opruimen van de schuur, kitten van de douchecabine en het schilderen van de garage en bijkeuken, is mijn klus reputatie er enorm op vooruit gegaan.

Op kantoor maken we ook van de nood een deugd. We dachten al redelijk flexibel te werken, maar hebben ontdekt dat er nog veel meer kan. Naast wat achterstallig onderhoud op zaken als server inrichting en bestandsbeheer vermindert het geïntegreerde digitale werken de administratieve werklast aanzienlijk. En das mooiwant het liefst zijn we met de inhoud van ons werk bezig. Microsoft Teams geeft ons de mogelijkheden om goed te kunnen doorwerken, maar we missen uiteraard het persoonlijke contact, met onze klanten en met elkaar. 

Vorige week hebben we daarom een eerste David teamdag op 1,5 meter georganiseerd. Het was fijn en goed elkaar weer live te zien. We bespraken de nieuwe mogelijkheden en stelden onze ontwikkelthema’s voor de nabije toekomst op. Met twee nieuwe collega’s aan boord, vernieuwde processen en positieve energie komen wij met een afgevinkte to-do lijst uit de welbekende crisis!

Ons kantoor is aangepast op het nieuwe normaal waardoor afspraken in De Ideeënfabriek weer tot de mogelijkheden behoren.